חצילים ובשר – זה שידוך!
הסינטה הוא חלק נטול שומן, לכן – אני מאוד אוהבת לעבוד איתו במיוחד לתבשילים שלא דורשים זמן בישול רב ומתבססים על צלייה מהירה. המשרה שבו ינוחו נתחי הסינטה יגרמו לבשר להתרכך ולהישאר עסיסי עם הבישול. השידוך של החצילים לנתחים בתוספת הפלפל החריף הוא אדיר בעיני. מתקבלת מנה שבתוספת אורז לבן היא ארוחה שלמה ומספקת. שימו לב, ל"קיקומן" יש סויה מופחתת נתרן – הוא מומלץ! פשוט יותר בריא… וגם, הרוטב פתאי של "מזרח ומערב" הזמין כמעט בכל סופר, יעשה עבודה מעולה לחלק הקרמלי של הרוטב. אל תוותרו עליו.
החומרים הדרושים:
500 גר' נתחי סינטה פרוסים דק (2 מ"מ עובי) לפיסות קטנות (3*3 ס"מ בערך – עם כיוון הסיבים)
החומרים למשרה –
2 כפות רוטב סויה
2 כפות ברנדי
2 כפות של עמילן תירס
קורט: מלח, פלפל שחור, פלפל שאטה גרוס, שום גבישי
החומרים לחציל –
1 חציל בלדי
שמן זית לצלייה בתנור
4 שיני שום קצוצות
1 כף זנגביל טרי קצוץ
1 פלפל אדום חריף
2 כפות שמן
2 כפות רוטב לפתאי (מזרח ומערב – ראו תמונה)
2 כפות רוטב סויה
2 כפות ברנדי
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- להניח בקערה את נתחי הסינטה הפרוסים דק בתוך חומרי המשרה, ערבבו היטב ותנו להם מנוחה של שעה בערך.
- פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, את הפרוסות לרצועות בעובי 1 ס"מ (ראו תמונה)
- מניחים את אצבעות החציל בתבנית גדולה זולפים מעט מעט שמן זית, מלח ופלפל וצולים בחום של 220 מעלות בגריל התנור עד שהן מזהיבות.
- במחבת שמים את 2 כפות השמן ומטגנים בהם את השום והזנגוויל הקצוצים. מוסיפים את הפלפל החריף (שימו לב – ללא גרעינים), מערבבים כדקה (זהירות שהשום לא יישרף)
- מוסיפים למחבת את נתחי הבשר, מטגנים 4 דקות.
- מוסיפים למחבת את החצילים, את רוטב הפתאי, הסויה, הברנדי, המלח והפלפל ומערבבים בזהירות.
- מומלץ להגיש חם עם אורז לבן!
בתיאבון!